Hitri kontakt

MDI VELENJE Kersnikova cesta 13, 3320 Velenje
+386 (0)3 587 46 68
mdivelenje.40@gmail.com

Novice/obvestila MDI Šaleške doline Velenje

Strokovna ekskurzija NEODKRITI BISERI BOSNE IN MANDARINE

0 Komentarji
862
27 avg 2019

NEODKRITI BISERI BOSNE IN MANDARINE 3 dni/2 noči

Vabimo vas na izlet na naslednji relaciji, ki bo izveden ob zadostnem številu prijavljenih:

 

SLOVENIJA – BANJA LUKA – JAJCE – PLIVSKO JEZERO – RAMSKO JEZERO – JABLANICA – MOSTAR –

IZVIR BUNE – MEĐUGORJE – SLAPOVI KRAVICE – METKOVIĆ – MOMIČI – MAKARSKA – SLOVENIJA

  

TERMIN: 17.-19.10.2019

Prijave zbiramo do 30.9.2019 na sedežu društva.

 

1.  dan: 517 km večerja, nočitev

Zgodnji odhod (ob 3:00) iz Slovenije. Vožnja mimo Zagreba do lepo urejene BANJA LUKE. Kratek sprehod skozi mesto in ogled zanimivosti, nato pa čas za ugodne nakupe na veliki tržnici. Po nakupih čas za poceni prave »banlalučke čevape« in pivo.

Nadaljevanje vožnje skozi slikovit kanjon reke Vrbas do mesta JAJCE. Postanek za ogled in fotografiranje čudovitih slapov na reki Plivi in obvezno kavico ali po želji ogled muzeja AVNOJ (cca 1€). Nekaj minut vožnje in že smo pri PLIVSKEM JEZERU in zanimivih malih »mlinčičih«. Pot nadaljujemo do neodkritega bisera Bosne – RAMSKEGA JEZERA. Postanek za ogled in fotografiranje ter nekaj prostega časa za sprehod. V večernih urah, predvidoma okoli 19:00 ure, se bomo nastanili v hotelu 4* v JABLANICI. Večerja in nočitev.

 

2.  dan: 92 km zajtrk, večerja, nočitev

Po okusnem zajtrku si v bližini ogledamo muzej »Bitka na Neretvi« s starim, porušenim mostom. Nadaljevali bomo v smeri MOSTARJA. Bogastvo spomenikov iz obdobja turškega imperija daje povojnemu Mostarju ponovno značilen sijaj. Ogled mostu, ki je pod zaščito Unesca in sprehod po »Kojundžiluku« s številnimi kavarnami in obrtniškimi delavnicami. Prosto za pokušino prave »bosanske kahve« ali kosilo. Postanek še na čudoviti lokaciji izvira reke Bune. Pozno popoldan prihod v Međugorje in nastanitev v hotelu 3*/4* v bližini cerkve. Prosto za samostojne oglede ali obisk maše. Večerja v hotelu in nočitev.

 

3.  dan: 657 km zajtrk, piknik kosilo s pijačo, gusarska »fešta«

Po zajtrku odjava in vožnja do naslednje naravne znamenitosti; slapov KRAVICE. Občudovali boste lahko čudovito igro narave. Nadaljevali bomo do mejnega prehoda s Hrvaško in do vasice Momiči, kjer menda na potnike prežijo GUSARJI. Če nas ujamejo, moramo z njimi na prisilno delo in obrati 3 kg mandarin. V ujetništvu pa sploh ne bo slabo, saj nas bodo razvajali z vožnjo s trupicami, obilnim obrokom hrane in neomejeno pijače. Menda pa moramo tudi zaplesati, saj so to gusarji, ki znajo zelo dobro igrati in zabavati. Čeprav bi radi ostali v »ujetništvu« bomo vzeli slovo in se polni lepih vtisov napotili po avtocesti proti Sloveniji, kamor prispemo v poznih večernih urah.                                    

CENA: 179€/najmanj 45 potnikov; 189€/najmanj 40 potnikov; 199€/najmanj 35 potnikov

 

CENA VKLJUČUJE:

prevoz s turističnim avtobusom

strošek dveh voznikov, cestnino in parkirnino

1 x polpenzion v hotelu 4* v Jablanici (večerja, nočitev in zajtrk)

1x polpenzion v hotelu 3*/4* v Međugorju (večerja, nočitev in zajtrk)

ogled Banja Luke in postanek na tržnici

postanek pri slapovih v Jajcu

ogled »mlinčičev« na Plivskem jezeru

postanek in ogled na Ramskem jezeru

ogled muzeja v Jablanici

sprehod po Mostarju

ogled izvira reke Bune

ogled slapov Kravice

program obiranja mandarin ( pijača dobrodošlice, vožnja s trupicami, kosilo, pijača neomejeno, animacija gusarjev, dalmatinska glasba za ples, 3 kg mandarin).

slovenski vodja poti

osnovno nezgodno zavarovanje

organizacija potovanja in DDV

 

OPOMBA: Potovanje bo izvedeno v sodelovanju s turistično agencijo Britannia Tours, Podružnica Celje, Prešernova u. 2, 3000 Celje

 

DOPLAČILO za individualne prijave: prijavnina 12 €.

DOPLAČILA PO ŽELJI ob prijavi na osebo: enoposteljna soba 20 €, individualno dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco.

10,20 €, zavarovanje rizika odpovedi 4,3%.

POMEMBNO: vstopna mesta bodo možna v vseh večjih krajih po Sloveniji. Obvestilo o točni uri in kraju odhoda potniki prejmejo 7 do 5 dni pred odhodom. Ob rezervaciji je mogoče podati neobvezujočo željo na katerem sedežu želite sedeti. V primeru manjšega števila od 35 potnikov, si pridržujemo pravico do odpovedi aranžmaja ali do združevanja aranžmajev. Minimalno število potnikov za odhod z določenega vstopnega mesta je 8. V primeru manjšega števila potnikov si pridržujemo pravico do odpovedi prevoza iz določenega kraja. Potniki v tem primeru niso upravičeni do odpovedi aranžmaja, ampak morajo vstopiti na vnaprej določenih potrjenih vstopnih mestih.

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA so sestavni del programov in so na voljo na naši spletni strani www.britannia-tours.si ter v naši poslovalnici. 

0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: Strokovna ekskurzija v Prekmurje - 28.6.2023 Izola-strokovna ekskurzija, 9.9.2015
NEODKRITI BISERI BOSNE IN MANDARINE

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..