Hitri kontakt

MDI VELENJE Kersnikova cesta 13, 3320 Velenje
+386 (0)3 587 46 68
mdivelenje.40@gmail.com

Novice/obvestila MDI Šaleške doline Velenje

Redni letni zbor članov -2016

0 Komentarji
1205
22 mar 2016

V četrtek 17.3.2016 v prostorih Kolodvorske restavracije je Medobčinsko društvo invalidov Šaleške doline Velenje izvedlo Redni letni zbor članov za leto 2015. V uvodnem delu je zbor članov z pesmijo pozdravil ŽPz DU in MDI Šaleške doline Velenje nato je sledil pozdravni nagovor  predsednika MDI.

Gostje: Podžupan MOV Srečko Korošec, Predstavnik Zveze delovnih invalidov Slovenije g. Jože Frajdl in najstarejši član društva g. Ludvik Hribar.
Po sprejemu Poslovnika, dnevnega reda in delovnega predsedstva so bila podana poročila za leto 2015: O delu MDI, finančno poslovanje,  posebni  socialni in zdravstveni  program, Častnega razsodišča in poročilo Nadzornega odbora. V razpravo po poročilih ni bilo bistvenih pripomb razen  Glasila ZDIS v pisni obliki in prerazporeditev  društev iz ene v drugo Koordinacijo zaradi enakomernosti števila članstva je bil podan predlog, da na prvi redni seji IO MDI to tudi obravnavajo . V razpravo po poročilih sta se vključila Podžupan Srečko Korošec in predstavnik ZDIS Jože Frajdl.

Podan in sprejet je bil tudi plan dela in finančni plan za leto 2016.

Pod točko pobude in vprašanja je sledila podelitev naziva Častnega člana Društva
IO MDI Šaleške doline Velenje na podlagi 16. člena Statuta DI predlaga Zboru članov, da podeli naziv:   

ČASTNI ČLAN 

HRIBAR Viktor, roj  26.9.1934, stanujoč Cesta VII/15,
ČASTNI ČLAN Medobčinskega društva invalidov Šaleške doline Velenje.
 
Obrazložitev:
HRIBAR VIKTOR  je bil leta 1969 med ustanovitelji DRUŠTVA Telesnih INVALIDOV VELENJE.
Že kot starejšega mladeniča med 33. In 35. Leti je globoko v sebi in ne zaradi samega sebe je začutil in dobil navdih,  potrebo za pomoč invalidnim osebam. Ravno v tistem času, ko se je Velenje najbolj gospodarsko razvijalo in s tem tudi posledično več nastanka invalidnost se je porodila zamisel peščici ljudi, da ustanovijo društvo.  Z nemalo napora in vztrajnostjo se je ta dogodek leta 1969 tudi zgodil.
Njegovo delo je bilo in je usmerjeno v iskanje najboljših možnosti za invalide, za njihovo socialno vključevanje, za zbliževanje, za iskanje enakih možnosti z zdravimi ljudmi in skrb za zdravje in rekreacijo.
Viktor Hribar je za nesebično delo že prejel priznanje Zveze delovnih invalidov Slovenije. Imenovanje za „Častnega člana društva” pa naj mu bo še ena iskrena zahvala za vse njegovo delo v takratnem  Društvu telesnih invalidov Velenje in sedaj v Medobčinskem društvu invalidov Šaleške doline Velenje.
Je vzor mlajšim invalidom kot zavedni trenutno najstarejši član društva.

0.0
Zadnja posodobitev: maj 27, 2016 03:55
Sorodne Novice: KONCERT V POČASTITEV 50-LETNICE MDI ŠALEŠKE DOLINE VELENJE REDNI LETNI DELNI ZBOR ČLANOV SREČANJE 80 in 90 letnikov 20. REVIJA INVALIDSKIH PEVSKIH ZBOROV-TRBOVLJE 218 SREČANJE ČLANOV ODBORA INVALIDOV ŠMARTNO OB PAKI 42. Tradicionalni Avto reli-2016 Revija pevskih zborov - Velenje 2016 Letni delni zbor OI občine Šoštanj-26.2.2015 Delni letni zbor OI MO Velenje-19.2.2015 REVIJA PEVSKIH ZBOROV ZDIS-ŽALEC 2014
letni zbor

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..