Hitri kontakt

MDI VELENJE Kersnikova cesta 13, 3320 Velenje
+386 (0)3 587 46 68
mdivelenje.40@gmail.com

Novice/obvestila MDI Šaleške doline Velenje

41. AVTO RELI MDI Šal. doline Velenje - 31.5.2015

0 Komentarji
1048
04 jun 2015
Nedelja 31.5.2015, ura 7. 30 vreme nestanovitno, rahlo deževno, ampak ne prvič smo tudi tokrat uspešno izvedli 41. tradicionalni Avto reli Medobčinskega društva invalidov Šaleške doline Velenje. Letošnjo prireditev smo počastili spominu pokojnega poverjenika OI MO Velenje Slavka Videmška, na kateri je tudi vsako leto aktivno sodeloval.
Na prireditvi je sodelovalo  12 ekip od tega 11 mešanih in ena ženska ekipa iz treh odborov  invalidov in to: OI MO Velenje, OI občine Šoštanj in OI občine Šmartno ob Paki. Od tega so na tem 41. Avto reliju letos drugič po dolgem času zopet sodelovali člani Zgornje Savinskega društva invalidov Mozirje z dvema ekipama. 
Udeležba po spolu – 20 žensk in 28 moških tekmovalcev. Tekmovanje je potekalo v treh športnih panogah. Vsaka ekipa je poleg spretnostne vožnje tekmovala še v streljanju z zračno puško, elektronski pikado in kegljanje na vrvici. Trasa je  potekala po vseh treh občinah kateri invalidi so združeni v MDI Šaleške doline Velenje.
Tehnični pregled avtomobila, start in spretnostna vožnja se je izvedla na parkirnem prostoru Premogovnika Velenje. Po opravljeni spretnostni vožnji se je pot nadaljevala proti občini Šmartno ob Paki mimo pokopališča Podkraj proti Velikemu vrhu (Stanovšek) na Hudi potok, Podgora, Rečica do časovne kontrole na parkirnem prostoru Mladinskega centra v Šmartnem ob Paki.  Postanek 45 minut in razpoložljiv čas za tekmovalca strelca na strelišču Doma upokojencev v Šmartnem ob Paki. 
Po 45. minutah se je  pot nadaljevala proti Gorenju do Skornega, kjer se proga odcepi na Penk za Florjan( Šoštanj). Na križišču pri cerkvi levo in potem takoj desno proti krogotoku za Topolšico nato v smeri za Sleme ali Ravne, proti Gaberkam, Škalam do parkirnega prostora Ribiški dom Velenje kjer je tudi cilj in še 0,2 km peš do Ribiškega doma na katerem so tekmovalci opravili še preostali dve športni panogi, kegljanje in pikado. 
Za popestritev smo v letošnjem letu zaprosili Območno organizacijo RK Velenje za prikaz uporabe Defibratorja. Predavanje je bilo sestavni del 41. Avto relija.
Po končanem predavanju in dobri malici-kosilu so najboljši posamezniki po panogah prejeli medalje, kot ekipno razvrstitev pa pokale Avto relija. In ob koncu tekmovanja je posijalo še sonce za lep zaključek prireditve.
Drago Kremžar
0.0
Zadnja posodobitev: maj 28, 2016 07:15
Sorodne Novice: 45. AVTO RALLY MDI ŠALEŠKE DOLINE VELENJE KONCERT V POČASTITEV 50-LETNICE MDI ŠALEŠKE DOLINE VELENJE SILVESTROVANJE ODBORA INVALIDOV VELENJE 2018 ZDIS-OT V STRELJANJU Z ZRAČNO PUŠKO, Velenje 10.3.2018-ORGANIZATOR MDI VELENJE STRELCI MDI ŠAL. DOLINE VELENJE DRŽAVNI PRVAKI-ekipno OBMOČNO TEKMOVANJE ZA INVALIDE V STRELJANJU Z ZRAČNO PUŠKO-VELENJE 11.3.2017 OBISK MIKLAVŽA V DOMU ZA VARSTVO ODRASLIH VELENJE, 7.12.2016 Nastop ŽePZ DU Velenje in MDI Šal. doline Velenje 42. Tradicionalni Avto reli-2016 Revija pevskih zborov - Velenje 2016
avto reli

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..